VI SENDER ALLE HVERDAGE   |   GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRE OVER KR. 499,-*

De 10 Kaffebud

EN GOD KAFFEOPLEVELSE HANDLER IKKE BARE OM AT FINDE VERDENS BEDSTE KAFFE. SELV MED DE BEDSTE BØNNER, DER BLIVER RISTET AF DE BEDSTE KAFFE-RISTERE, KAN UDEN PROBLEMER ENDE MED EN UBEHAGELIG KAFFEOPLEVELSE.

EN GOD KAFFEOPLEVELSE HANDLER ISÆR OM HVORDAN DU BRYGGER OG BEHANDLER DIN KAFFE!

01. FIND SMAGEN!

Første skridt i brygningen af en rigtig god kop kaffe er, at vælge den rigtige kaffe. End ikke den bedste kaffeekspert kan fortælle dig, hvilken kaffe netop du skal vælge. Det er helt op til dig selv og din smag 
– og det er derfor, vi tilbyder flere forskellige kaffevarianter ... og lidt til. 

Prøv dig frem og vælg din yndlingskaffe.

02. DU MÅ IKKE MISBRUGE BØNNERNE!

  • Brug kun friskmalede bønner og brug den rigtige formalingsgrad:
  •  Groft til stempelkaffe.
  • Fint til filterkaffe. 
  • Ekstra fint til espresso.

03. HOLD EN UGENTLIG KAFFEDAG! 

Køb friskristet kaffe én gang om ugen. Kaffens aromaer og nuancer kan holde sig 1-2 uger efter ristning. Det er en stor fordel at opbevare bønnerne i en tillukket pose eller beholder. Mange opbevarer bønnerne i køleskabet.  

04. DU SKAL SÆTTE EN ÆRE I DIN KAFFEBRYGNING.

 Det kan være lige så afstressende at brygge din kaffe som at drikke den. Brug altid friskt koldt vand, kværn dine bønner og nyd duften, lyden fra den sussende espressomaskine, der forvandler mælken til en hel perfekt og hel fin tæt mælkeskum. Se hvordan skummet omfavner de dybe brune nuancer i kaffen. 

05. DU MÅ IKKE KOGE KAFFEN! 

Den optimale temperatur for kaffebrygning er mellem 94 og 96º C

06. DU MÅ IKKE BRYDE DOSERINGEN:

  • Ca. 7 g. formalet kaffe til ca. 1,5 dl. Vand
  • Ca. 45 - 50 g. til 1 liter vand.

07. DU MÅ IKKE STJÆLE SMAGEN! 

Brug af stempelkande giver det bedste smagsudbytte af de formalede bønner. Når vandet er hældt på, skal kaffen trække i 4 minutter. På den måde opnår du det bedste udtræk af bønnernes smags- og aromastoffer.

08. DU MÅ IKKE LYVE OM DIN KAFFEMASKINE! 

JO! Der er stor forskel på hvilken kaffemaskine du brygger din kaffe på – også selv om det er filterkaffe. Køb en ordentlig maskine hos din kaffeleverandør og drop alt andet. Her får du fx. en Moccamaster der kan lave en god varm kop kaffe – år efter år. Bruger du filterkaffe, skal du sørge for at hælde kaffen over på en termokande eller drikke den indenfor 30 minutter. Lader du kaffen stå for længe på kaffemaskinens varmeplade begynder vandet i kaffen af fordampe, og kaffen bliver derved stærkere og besk. 

Stempelkaffe bruges et metalfilter til at lave kaffen. Det betyder du bevarer kaffebønnernes olier og de aromatiske smagsnuancer.  

 

09. JO! DU MÅ GERNE BEGÆRE DIN NÆSTE KOP KAFFE! 

10. VELBEKOMME!